Елена Йончева: Машинното гласуване слага край на манипулацията!

Елена Йончева: Машинното гласуване слага край на манипулацията!
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев призова социалистите да се върнат в парламента и да участват в повторното обсъждане на промените в Изборния кодекс, които върна на законотворците, но от БСП се заинатиха и отказаха да го послушат.
 
"Ще я караме така, докато ГЕРБ не спрат да погазват Изборния кодекс и правата на българските граждани. Важно е опозицията да бъде в Народното събрание, когато се обсъждат изборните закони. И ние бяхме там цели 26 часа, през които изложихме аргументите си", коментира в студиото на "България сутрин" журналистът и депутат от БСП Елена Йончева.

"Шум обаче се вдигна, тъй като ГЕРБ погазиха закона. Те дадоха заден ход, защото усетиха, че общественото недоволство се надига и изведнъж стана ясно кой държи кворума в парламента", каза Йончева.

Пред Bulgaria ON AIR тя отсече, че желанието на социалистите е ясно. Те искали да бъде спазен законът и във всяка една избирателна секция в страната да бъде поставена по една машина за гласуване. Това давало гаранция, че ще се сложи край на манипулацията на бюлетини.

"Аргументът, че никъде в Европа няма машинно гласуване, е невалиден. Такова има в отделни части на много държави, сред които Франция, Холандия, Дания. Да сте виждали някъде в тези страни да се мъкнат чували с бюлетини? Или пък броят на невалидните такива да бъде толкова висок, колкото е в България?", настоя журналистът.

И отбеляза, че излизането на БСП от парламента било крайна форма на политически протест. По този начин левицата отстоявала своята позиция.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници