БСП представи кандидатите си за ЦИК и обяви като победа избора на нов състав

БСП представи кандидатите си за ЦИК и обяви като победа избора на нов състав
A A+ A++ A

БСП представи кандидатите си за членове на Централната избирателна комисия пред журналисти в централата на партията, предаде Novini.bg.

,,След кански мъки и трудно разбираеми спорове най-сетне се стигна до изпълнение на разпоредбите на ЦИК по отношение на състава, което считаме за наш успех. Ние практически принудихме управляващите да се съобразят с разпоредбите на закона. За съжаление не успяхме да убедим другите партии по други важни теми от изборното законодателство. Възможностите за машинното гласуване бяха окастрени, а прагът на преференциите в момента е непосилно висок'', заяви народният представител от опозицията Крум Зарков.

Шестимата кандидати за членове на новата ЦИК са Таня Цанева, която и в момента е част от ЦИК, като по думите на Зарков тя трябва да осигури приемственост с новите. Другите кандидатури са тези на Николай Николов, Силвия Дюкенджиева, Силвия Стойчева, Емил Войнов и Цветанка Георгиева.

,,Единствените указания към тях са да спазват закона и да следят за неговото спазване. От вас очакваме здрава и законосъобразна работа'', обърна се Крум Зарков към тях, след което разясни, че парламентарната група на партията е посочила него да представи шестте кандидатури в парламентарната комисия и после в пленарна зала.

,,Но това не означава, че БСП се връща в парламента. Аз просто ще ги представя, но БСП няма да участва в заседанията, нито ще гласува решения'', посочи Зарков.

,,Няма никакви основания за подобни твърдения, знаехме, че този дебат ще се отвори, когато поискахме смяна на състава. Става въпрос за принципна позиция и спазване на закона'', отговори депутатът на въпрос дали смяната на старите членове на ЦИК от квотата на БСП има нещо общо с вътрешната опозиция срещуКорнелия Нинова.

,,Това не е разчистване на сметки, изобщо не става дума за такова нещо'', увери Крум Зарков.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници