Красимир Първанов за "АпартаменГейт": Чист съм пред съвестта си

Красимир Първанов за "АпартаменГейт": Чист съм пред съвестта си
A A+ A++ A

„Чист съм пред съвестта си. Никой не е искал оставката ми – това е акт на моето съзнание. Не мога да си позволя след почти 30-годишен трудов стаж някой да хвърля петно върху името ми и върху Министерството на енергетиката”. Това заяви Красимир Първанов пред Нова Телевизия.

Във вторник Първанов реши да се оттегли от поста си на заместник-министър на енергетиката в разгара на скандала с имотите на властта. Това се случи, след като стана ясно, че миналата година Първанов е купил жилище в столичния квартал „Изток” на цена от 616 евро на кв.м.

Той поясни, че постигнал ниската цена в личен разговор с фирмата продавач „Артекс”. На срещата бившият вече зам.-министър изтъкнал, че е редовен клиент на компанията, защото това било второто жилище, което купува от нея. Освен това, изтъкнал и някои недостатъци на новата сграда като шумното и доста застроено място, на което се намира.

„Още през 2009 г. купих жилище от същата фирма. През 2018 г. отидох и се уговорихме за 650 – 700 евро за груб строеж”, каза Първанов. Той е категоричен, че не се е възползвал от служебното си положение при сключването на сделката. „Няма допирни точки между ресора ми и дейността на фирмата. Как би могъл заместник-министър на енергетиката да помогне на един такъв строител? Никак”, заяви Първанов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници