И „Демократична България“ ще се бори за места в новия Европарламент

И „Демократична България“ ще се бори за места в новия Европарламент
Демократична България
A A+ A++ A

Демократична България внесе в ЦИК двойно повече от необходимите им подписи, за да се регистрират за предстоящите избори за Европейски парламент на 26 май. Слоганът, който са избрали за кампанията е: България може много повече в силна Европа. От обединението информират, че им отнело само няколко дни да съберат, обработят и подготвят подписите за предаване.

Демократична България съществува на политическата сцена по-малко от година, но вече успя да се наложи твърдо като четвърта политическа сила в страната и продължава да увеличава своята подкрепа сред избирателите, сочат последните социологически изследвания, казват от коалицията. От обединението, още при своето създаване, ясно заявиха, че само куражът и единството на демократичната общност могат да пречупят застоя, представян като „стабилност“, и да премахнат бариерите пред разгръщането на потенциала на нацията.

Преди дни от Демократична България обявиха челото на тяхната листа за предстоящите избори. Под номер едно е Радан Кънев (ДСБ), номер две е дипломатът Стефан Тафров (Да, България!) и номер три е Албена Симеонова (Зелените). И тримата са членове на Управленската алтернатива на обединението от самото му създаване.

От Демократична България са си поставили като основна цел, за предстоящите избори през май, привличането и сплотяването на всички демократично мислещи български граждани, които вярват и виждат България сред европейските държави, обединили своите усилия, ресурси и мечти в изграждането на силен Европейски съюз.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници