Полша иска ПРО с други европейски държави от НАТО

Полша иска ПРО с други европейски държави от НАТО
При сегашните високи цени на проектите сътрудничество други европейски държави от НАТО се налага от само себе си, посочи министърът на отбраната.
A A+ A++ A

Полша разчита при създаването на собствена система за противоракетна отбрана да сътрудничи с Франция, Германия и други съюзници, заяви министърът на отбраната Томаш Шимоняк.

В интервю за агенция ПАП той изтъкна, че в плановете си правителството се опира върху основните направления в развитието на въоръжените сили, одобрени от президента Бронислав Коморовски през ноември 2011 г., предаде БГНЕС.

Сред приоритетите на страната са противовъздушната и противоракетната отбрана.

„Съгласно тази програма качеството трябва да бъде на съвършено ново ниво. Ние много искаме това да става в сътрудничество с Франция, Германия и други наши съюзници. НАТО много подкрепя колективни инициативи на отделните страни. Става въпрос за т.нар. умна отбрана. При сегашните високи цени на проектите такова сътрудничество се налага от само себе си," посочи министърът на отбраната.

Преди седмица президентът Бронислав Коморовски се изказа за създаване на национална система за противоракетна отбрана като част от колективния щит на НАТО и призна, че приемането на американското предложение за НАТО-вска система за ПРО при президента Джордж Буш е било политическа грешка.

#Полша #противоракетна отбрана #Бронислав Коморовски #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници