Чеченският лидер Рамзан Кадиров пожела успех на Володимир Зеленски

Чеченският лидер Рамзан Кадиров пожела успех на Володимир Зеленски
A A+ A++ A

Задоволство от поражението на Петро Порошенко и предпазливост по отношение на победителя Володимир Зеленски. Така накратко могат да бъдат обобщени първите реакции в Русия на резултатите от президентските избори в Украйна.

Без категоричен отговор остава въпросът дали Москва изобщо ще признае резултатите от вота в Украйна. Като основания да не го направи се изтъква решението на Киев да не допуска руски наблюдатели и да не открива избирателни секции на руска територия. Всеобщо е мнението, че не трябва да се избързва, че трябва да се изчакат първите стъпки на новоизбрания президент.

Чеченският лидер Рамзан Кадиров засега е единственият високопоставен руски чиновник, който поздрави Зеленски. „Искам да пожелая успех на Зеленски в благородните действия, насочени към възраждането на Украйна и единението на украинския и руския народ. Ако има такива намерения“, написа Кадиров в профила си в социалната мрежа „Телеграм“.

Повечето руски наблюдатели са на мнение, че Зеленски ще продължи да следва евроатлантическия вектор във външната си политика. Основният им аргумент е, че Украйна отдавна не е самостоятелен политически субект.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници