Борисов: Има ли виновни за къщите за гости, да се уволняват и на прокурор

Борисов: Има ли виновни за къщите за гости, да се уволняват и на прокурор
A A+ A++ A

Премиерът е гневен на далаверите със стопаните на къщи за гости, които са ги вдигнали с европари, но не ги използват по предназначение, става ясно от правителствената стенограма.

"Има ли виновни - да се уволняват и да се дават на прокурор веднага, безкомпромисно!", разпореди Борисов пред министрите, стана ясно на днешното правителствено заседание. Къщите са изграждани по Програмата за развитие на селските райони в предишния програмен период 2007 – 2013 г.

Премиерът изтъкна, че целта на програмата е била да подпомага туризма и много от къщите се използват по предназначение. За съжаление винаги се намира някой, който да опорочи програмата и затова към днешната дата ние новата програма не я отваряме, изтъкна Борисов.
Министър-председателят отбеляза, че се проверяват всички къщи. Разпоредил съм и бизнес-плановете да им проверят, защото по бизнес-план те трябва да имат определен брой нощувки, дали са спазени или не, добави премиерът Борисов. Пред медиите по-рано земеделският министър Румен Порожанов съобщи, че в стария Програмен период 2007-2013 г. има построени 746 къщи за гости, които са в населени места,извън националните курорти, а до момента са проверени над 110 от обектите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници