Апелативната прокуратура проверява спряната преписка по сигнали срещу Боил Банов

Апелативната прокуратура проверява спряната преписка по сигнали срещу Боил Банов
A A+ A++ A

Апелативната спецпрокуратура проверява спряната преписка по сигнали срещу министъра на културата Боил Банов, информираха от пресцентъра на прокуратурата. Тя е изискана, за да бъде осъществен инстанционен контрол върху постановения прокурорски акт от 11 април, с който се прекратява досъдебното производство поради липса на данни за извършено престъпление.

Проверката е заради жалби от Григор Здравков и БСП от 21 и 25 април.

От прокуратурата посочват още, че към жалбата на БСП е приложен и запечатан плик, с посочване на съдържанието - мобилен телефон и разпечатка на запис от него, с констативен протокол от нотариус за идентичност между съдържанието на записа в телефона и разпечатката на хартия. До настоящия момент, в хода на проверката никое от лицата, от които са снемани обяснения (включително Елена Йончева като подател на сигнала) не споменава за съществуването на въпросния мобилен телефон, допълват от държавното обвинение.

В обясненията си Йончева твърди, че на 11 април намерила в своята пощенска кутия в Народното събрание оптичен носител (диск), с неизвестен подател. След като презаписала файла от диска на флаш памет, унищожила диска, а флаш паметта със записания разговор предоставила на Специализираната прокуратура, се казва още в съобщението на прокуратурата по казуса.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници