От 1 юни ще се повишат цените на клиничните пътеки за финансиране на майчиното и детско здравеопазване

От 1 юни ще се повишат цените на клиничните пътеки за финансиране на майчиното и детско здравеопазване
A A+ A++ A
Правителството отпуска 50 милиона лева допълнително за увеличение на цените на недофинансираните клинични пътеки за детско здравеопазване, пулмология и майчински грижи.

От 1 юли реално ще бъдат получени допълнителни средства за увеличение на работните заплати в общинските болници. Това обявиха здравният министър Кирил Ананиев и ръководители на столични и общински болници след спешна среща в Министерския съвет с премиера Бойко Борисов.  

От 1 юни ще се повишат цените на клиничните пътеки за финансиране на майчиното и детско здравеопазване, каза Ананиев. Ще се увеличат парите и на другите клинични пътеки, които от доста време не са били изменяни. На срещата е станало ясно, че ще бъде променен моделът на финансиране на здравеопазването. 

„Самото разпределение в конкретните лечебни заведения при спазване на методиката, за която казах, че сме готови, се извършва на базата на вътрешни правила във всяко едно лечебно заведение. Заради това не бих искал да говоря за проценти, защото ситуацията в различните лечебни заведения е различна. Но целта е наистина да се остойности по достойнство труда на хората, които работят в тези лечебни заведения“, заяви още здравният министър.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници