Нено Димов: Оперативното звено следи нивата на реките и язовирите

Нено Димов: Оперативното звено следи нивата на реките и язовирите
A A+ A++ A

Няма информация за прелели язовири и преливащи реки, съобщи министър Нено Димов на брифинг.

Информация ще се дава два пъти дневно около 12.00-12.30 часа се очаква обобщена информация за състоянието на язовирите, състоянието на реките по поречия с данни за критични нива и аварийни ситуации, данни за критични участъци по диги и укрепителни съоръжения, както и постъпилата информация за  засегнати населени места от вредното въздействие на водите. Следващата ще се даде около 16.00 часа. 

По думите на министър Димов служителите на басейновите дирекции са на терен.

Тази сутрин е сформирано  Оперативното звено към МОСВ във връзка с регистрираните валежи през изминалото денонощие, както и обявено от НИМХ предупреждение от първа степен (жълт код) за интензивни валежи, придружени с гръмотевици в областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, София, Пазарджик и Пловдив, е активиран  24-часов режим на работа на Оперативното звено за предотвратяване на опасности от вредното въздействие на водите към МОСВ и в четирите Басейнови дирекции в страната.

През изминалото денонощие паднаха значителни количества валежи, които създадоха проблеми главно в Пловдив, в Стара Загора, във Велико Търново. В сила е предупреждение от първа степен (жълт код) за интензивни валежи, придружени с гръмотевици в областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, София, Пазарджик и Пловдив.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници