Румен Радев, Владимир Путин и Си Дзинпин се включват в обща дискусия на форума в Санкт Петербург

Румен Радев, Владимир Путин и Си Дзинпин се включват в обща дискусия на форума в Санкт Петербург
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев, руският му колега Владимир Путин и китайският държавен глава Си Дзинпин излизат на една сцена. Те участват в Международния икономически форум в Санкт Петербург, където вчера българският държавен глава разговаря с Путин.

Президентът Румен Радев, руският му колега Владимир Путин и китайският държавен глава Си Дзинпин ще се включат в обща дискусия на Международния икономически форум в Санкт Петербург. Очаква се те да обсъдят целите за устойчиво развитие на ООН до 2030 г., както и актуални проблеми от международния дневен ред.

В четвъртък президентът Радев разговаря с Владимир Путин за бъдещето на АЕЦ „Белене” и за цените на природния газ за България. Руската страна настоя за български държавни гаранции за изграждането на централата, а Румен Радев поиска по-ниски цени на газа към нашата страна.

В последните часове българският президент разговаря също с премиера на Армения Никол Пашинян. Арменският премиер е поканил страната ни да участва в строителството на магистралата между Армения и Иран – коридор, който свързва Персийския залив с Черноморския регион.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници