Фандъкова: В София вече има 30 км велоалеи

Фандъкова: В София вече има 30 км велоалеи
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Общата дължина на велоалеите в София вече е 30 км,, обяви в петък кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Изграждането на велоалеи е една от алтернативите, заедно с метрото и новите тролеи, по които работим, за да не се налага на гражданите да плащат за „синя зона", заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от агенция КРОСС, при проверката на обновения бул. „Мария Луиза", който е изцяло готов от „Лъвов мост" до Централата гара, а до средата на септември - и до надлез „Надежда".

Тя провери обновения бул. „Мария Луиза", където е изпълнена нова пътна настилка, тротоари и нова велосипедна алея. Ремонтните дейности обхващат участъка от пл. „Лъвов мост" до надлез „Надежда", като дължината му е 1.8 км.

За първи път в този участък е изградена велоалея по нов начин - с полимербетон. На бул. „Ломско шосе" беше изградена велоалея още миналата година, сега има около 2,5 км нова част - от „Лъвов мост" до надлез „Надежда". Така общо отсечката за движение на колоездачи ще стане около 4 км и с нея велоалеите в София стават около 30 км, посочи Йорданка Фандъкова.

С нея велоалеите в София стават около 30 километра. Столичният кмет обясни, че в бъдеще предстои изграждането на още около 65 километра велоалеи.

#велоалеи #Йорданка Фандъкова #кмет на София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници