Медици на национален протест

Медици на национален протест
A A+ A++ A

А тази сутрин лекари и медицински сестри от Карловската болница отново излязоха на протест, организиран от Българската асоциация на медицинските сестри. Две седмици след като от детското отделение сестрите подадоха колективна оставка, вчера това направиха и от Вътрешно отделение на болницата.

Медицинските сестри и лекарите от МБАЛ "д-р Киро Попов". Те направиха шествие от площада в града до здравното заведение.

За пореден път медицинските сестри и лекари поискаха достойно заплащане на техния труд и увеличение на основната заплата на 950 лева. В момента трудовите възнаграждения на медицинските сестри са между 720 и 750 лева.

Управителят на болницата предлага увеличение на заплатите от първи октомври със 100 лева. Сумата от 950 лева според ръководството на здравното заведение е достижима към декември. Предизвестията на сестрите изтичат след две седмици.

Карловската болница обслужва хиляди пациенти от седем общини.

Протестът на медицинските сестри и лекарите не е подкрепен от местната власт.

В понеделник председателят на общинския съвет в Карлово Теодор Шойлеков свиква постоянната комисия по здравеопазване към местния парламент, за да разгледат проблемите на протестиращите медицинските сестри и лекари.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници