МВР отчете: Има намаление на убитите по пътя

МВР отчете: Има намаление на убитите по пътя
A A+ A++ A

През 2018 година имаме намаление на убитите по пътя, но не сме доволни от това с какви темпове правим този показател по-нисък. Това заяви днес в Плевен министърът на вътрешните работи Младен Маринов на официалното откриване на 27-ия национален конкурс "Пътен полицай на годината - 2019".

Трябва всеки един от нас да има самодисциплина и отговорност към себе си и към останалите участници в движението, подчерта той.

Министър Маринов отбеляза, че пътните полицаи от цялата страна днес показват в условията на спортно състезание своя професионализъм. Пътният полицай е пръв на място при пътен инцидент и предприема първите действия, от които до голяма степен зависят последствията от всяко настъпило ПТП, подчерта министърът.

Затова те трябва да са подготвени да реагират при всяка една ситуация по най-адекватния начин, включително и оказване на първа долекарска помощ, добави той. По думите му в условията на това състезание се прави преглед на тяхната готовност, за която министърът изрази убеденост, че е на изключително високо ниво.

Той благодари на Държавната агенция по безопаснот, че въпреки, че е създадена отскоро, навлиза сериозно в организацията на работата и координацията на всички институции, които имат ангажименти по пътната безопасност, за да стане по-ефективна и превенцията - преди всичко недопускане на пътни инциденти.

В Плевен в 27-ия национален конкурс "Пътен полицай на годината - 2019" участват 64-ма състезатели от 29 отбора. Спортно-състезателната програма включва дисциплините автомобилизъм и мотоциклетизъм. Отборите имат и практически изпит по оказване на долекарска помощ на пострадали при пътно-транспортно произшествие.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници