Борисов захапа Нинова: Да ми изпрати репресираните хора, за които говори

Борисов захапа Нинова: Да ми изпрати репресираните хора, за които говори
A A+ A++ A
"Има неща, които и аз научих от Нинова. Това за 3 мандата на кметовете е добра идея. Тя обяви старта на промяната, а много известен политолог чул приятен пукот от пропукването на ГЕРБ. Това ме провокира да покажем с Румен Христов и земеделците как изглежда пропукания ГЕРБ", така започна изказването си премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на национална работна среща на партията.
 
"Ако сега излезем отвън това ще е голям протест, по техните разбирания. В някои градове с колегите от СДС бяхме противници. После борихме с политически мотиви, някъде ни победиха, някъде ние. Когато става дума за ценности, демокрация, синя идея, нямаме какво да се замисляме. Както виждате днес доктора от Видин е с нас. От Пазарджик също. Те по изконната си същност са демократи. Само преди 3 месеца от Хасково тръгваше промяната. Как ни отговориха още на първи тур? Победа. На Делян Добрев му казвам - по добра реабилитация от тази няма. Севлиево, Габрово, Търново,Свищов не е ли интересно и там?", каза още Борисов.
 
"Много съм огорчен от нашите приятели, но трябва да спрем да ги наричаме десница. Това са бившите деца на червената нуменклатура. Бях провокиран да направя тази среща защото когато се събираме, аз се карам. А отсреща си мислят, че са алтернатива.  Ние сме 870 000 срещу 400 на предсрочни избори, какво ще стане? Икономиката пак ще дръпне назад. Няма сфера, в която да няма ръст.  Под 4 % е безработицата. При служебното правителство 100 тира се губят.  Осигуряваме работни места. В "Чистота" работят само роми. На гробищата също. В мръсните работи са само те, но сме осигурили образование на децата им, като на нашите и могат да си изкарват честно парите" сподели той.
 
"Не знам какво са видели в Радев. Ако искате да говорим за корпоративен вот, давността на Костинброд не е минала. Чудовищна манипулация, автобус с двоен под с бюлетини. Това не е градска десница. Когато вложихме половин милиард, станаха най-яростни", допълни Борисов.
 
"С 1 млрд. по-евтино изтъргувахме "Балкански поток". Строим с гърците, с турците, със сърбите, строим магистрали. Защо не ни подкрепиха поне сега? Кой харесва Мая повече? Какво избраха в нея? Имало репресирани на изборите. Моля Корнелия Нинова да ми ги прати. Ако се окаже, че е вярно, във вторник аз лично ще им се извиня. Този, който си го е позволил, ще ми види реакцията. Ако има такъв. Как не ги е срам? 
По-добре е да подкрепиш срещу десните партии опонента си, който защитаваше Орешарски, дотам ли паднахме? Аз подавам оставка и ако не ме върне народа, си седя у нас. Кое ги дразни толкова, че да предпочетат други?", попита премиерът.
 
"Трябва да качим в качество, да е още по-добро. По родните места и на тримата ни опоненти – Славяново, Мизия, Крушовица и Кюстендил, категорична победа за нас", завърши лидерът на ГЕРБ. 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници