Фандъкова: Синята зона няма алтернатива

Фандъкова: Синята зона няма алтернатива
Според Фандъкова повечето от живеещите в центъра на София одобряват новите правила за паркиране и подкрепят промените. Снимка: "Дарик"
A A+ A++ A

Платеното паркиране в центъра на града е европейска практика, която няма алтернатива, категорична е кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Алтернативата е хаос и коли навсякъде," посочи Фандъкова пред БНТ.

„Редно е да се обединим около основната цел на промените, а именно ограничаване влизането на много автомобили в идеалния център на града," каза Фандъкова и припомни, че сини зони има от няколко години.

„Надявам се, не сме забравили какво беше преди синята зона, когато имаше автомобили по тротоарите, когато пешеходците нямаше откъде да минат, а дори живеещите нямаше как да влязат във входовете си," добави тя.

Според нея повечето от живеещите в центъра на София одобряват новите правила за паркиране и подкрепят промените.

Фандъкова подчерта, че самите протестиращи имат различни мнения по въпроса с платеното паркиране. Затова и е било взето решение да се забави с месец влизането в сила на тази част от наредбата за паркиране, която засяга живеещите в центъра.

Кметът на столицата обясни, че това забавяне ще даде възможност на Общинският съвет да вземе решения на базата на диалога.

"Важно е самите хора да бъдат убедени защо се прави всичко това," каза още Фандъкова. Тя обаче е категорична, че няма да отстъпи от идеята, че живеещите в центъра трябва да плащат, за да паркират автомобилите си.

Колко трябва да се плаща обаче е въпрос на разчети, дискусии и на доказване,посочи Фандъкова.

"Затова че платена зона трябва да има, пак казвам, мисля, че няма алтернатива и мисля, че всички ще се съгласят с това, още повече че няма европейска столица, в която да няма някакъв вид платено паркиране," заяви тя.

#Синя зона #паркиране #център #София #Йорданка Фандъкова #кмет на София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници