БСП: Кутев да се извини за "СПИН скандала"

БСП: Кутев да се извини за "СПИН скандала"
Мая Манолова (вдясно) и Антон Кутев в началото на август 2012 г. преди "СПИН скандала" в БСП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Контролната комисия на БСП препоръчва на депутата Антон Кутев да се извини и то незабавно и недвусмислено заради това, че сравни партията със СПИН, съобщи председателят на комисията Мая Манолова.

Във вторник следобяд контролната комисията заседава по темата с изказването на червения депутат, което предизвика няколко по-бурни реакции в редиците на социалистите и дори искания той да си подаде оставката.

„Ние не сме нито инквизиция, нито цензор, ние сме партиен орган, който не може да наказва социалисти заради непремерени изказвания или тъпи вицове, още повече, че ако следваме подобна логика някои от другите партии ще останат съвсем без членове", отбеляза Манолова, цитирана от БГНЕС.

Тя припомни изказванията на някои членове на кабинета за „лошия човешки материал" (Бойко Борисов – бел. р.), за „шибания народ" (Божидар Димитров).

„Антон Кутев би следвало да брои до 10 преди да произведе следващия гаф", коментира Манолова.

„В БСП достатъчно се упражнявахме върху гърба на Антон Кутев, още повече хора, които далеч не се славят с премерените си изказвания. Според мен трябва да спрем и да започнем да се занимаваме с това, което хората очакват от нас – галопиращия ръст на цените на храните и горивата, инфлацията, безработицата и гафовете, които правителството непрекъснато произвежда. Прекаленото говорене за Кутев е начин да се мълчи за непрекъснатите гафове на управляващите", смята тя.

#Божидар Димитров #Бойко Борисов #Мая Манолова #СПИН #Антон Кутев #БСП #Българска социалистическа партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници