„Дженеръл Моторс” и „Крайслер” не искат Обама и Ромни в заводите си

„Дженеръл Моторс” и „Крайслер” не искат Обама и Ромни в заводите си
Практиката да се използват имената на американските автомобилни производители по време на избори е широко разпространена от години, като марките се използват за символ на икономическия просперитет. Колаж: Интернет
A A+ A++ A

Два от трите американски автомобилни гиганта „Дженеръл Моторс" (GM) и „Крайслер" (Chrysler) забраниха на президента на САЩ Барак Обама и на претендента за поста му Мит Ромни, да посещават заводите на компаниите по време на предизборната кампания.

Това съобщава британския ежедневник „Файненшъл Таймс", цитиран от бТВ.

В специално изявление „Дженеръл Моторс", една трета от която принадлежи на американското правителство след фалита през 2008 г., заявява, че използването на марката в предизборната кампания би било „неуместно".

„Нашата задача е да разработваме дизайн, да произвеждаме и продаваме автомобили", се казва в изявлението на автомобилния производител.

„Крайслер" (която, също бе спасена с помощи от милиарди долари от правителството на САЩ през 2008 г.) от своя страна заявява, че посещенията на високопоставени официални лица водят до прекъсване на работата на заводите, което пък води до „редица негативни последствия" за компанията.

Практиката да се използват имената на американските автомобилни производители по време на избори е широко разпространена от години, като марките се използват за символ на икономическия просперитет.

Така преди няколко седмици вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън, известен с някои неловки изказвания през годините, заяви на предизборен митинг „Бин Ладен е мъртъв, а „Дженеръл Моторс" процъфтява".

Компанията „Форд", която е единствената, която не разчита на директни субсидии от американското правителство заяви, че „вече от години поддържа политика, която не позволява използването на нейните заводи или други обекти за политически акции".

#Крайслер #САЩ #Президент на САЩ #Мит Ромни #Джо Байдън #вицепрезидент на САЩ #Форд #предизборна кампания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници