Държавата отпусна 37 милиона лева за футбола в Пловдив, вместо да купува нов самолет

Държавата отпусна 37 милиона лева за футбола в Пловдив, вместо да купува нов самолет
A A+ A++ A

Държавата отпусна 37 милиона лева за футбола в Пловдив. Това стана ясно след днешното заседение на Министерския съвет. На него премиерът Бойко Борисов заяви, че се отказва от идеята да бъде купуван нов правителствен самолет, като част от парите ще бъдат дадени за на пловдивските Ботев и Локомотив. Три милиона пък ще отидат за ремонт на стадиона в Шумен.

"Ще бъдат осигурени средства по бюджета на община Пловдив по един отдавнашен ангажимент за подобряване на спортната инфраструктура в града. Предлагам да се одобрят допълнителни трансфери по бюджета на община Пловдив в размер на 37 милиона лева. Те са свързани с изграждането на две спортни съоръжения - едното се ползва от Ботев Пд, а другото от Локомотив Пд. По този начин нашите ангажименти към спортната общественост до голяма степен ще бъдат изпълнени", заяви министърът на финансите Владислав Горанов.

Премиерът Борисов пък заръча на кмета на Пловдив Здравко Димитров парите да бъдат разпределени между двата клуба от общинския съвет в града.

"Кмете, съберете се общинския съвет, разпределете ги. Това сме го поели, като ангажимент и си го изпълняваме. Парите, които спестяваме от самолет отиват за тези съоръжения. Три милиона ще идат за стадиона в Шумен. Там също сме поели ангажимент. Той е опасен. Да започнат да го ремонтират", каза министър-председателят. 

Припомняме, че би трябвало над 20 милиона от сумата да отиде за дострояването на стадион "Христо Ботев", който е дом на най-популярния клуб под тепетата и най-стар у нас - Ботев. Ще има пари и за нова база на Локомотив Пдд в кв. "Тракия".

Не е ясно защо феновете на Локо протестират в опит да измъкнат равнопоставеност при финансирането, след като ще има суми за тяхната база. Не бива да се забравя и фактът, че Ботев е с много повече привърженици, както и успехи в историята си. Така че няма как между Ботев и Локо да се прави съпоставка.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници