Сателитни снимки улавят въздействието на коронавирус от Космоса (ВИДЕО)

Сателитни снимки улавят въздействието на коронавирус от Космоса (ВИДЕО)
стоп кадър Youtube
A A+ A++ A

Сателитните снимки са заснели забележителности, места за отдих и летища пустеещи сред огнището на Covid-19 - видео

Тъй като правителствата призоваха своите граждани да останат вкъщи, много популярни места бяха изобразени значително по-спокойни, отколкото в седмици преди заразата да се разпространи.

Във Великобритания Борис Джонсън обяви, че ще бъде прието спешно законодателство, което ще позволи на полицаите и имиграционните служители да задържат онези, които смятат, че са заплаха за общественото здраве.

Мерките идват заедно с редица други стъпки, включително допълнителна защита на заетостта за онези, които доброволно участват в болници.

Сред локациите са известната статуя на свободата в Ню Йорк. Местоположението, което обикновено е заето с туристи, е значително по-тихо в сателитните снимки, направени тази седмица.

В целия свят правителствата се състезават, за да предотвратят по-нататъшното разпространение на болестта. Португалия е записала първата си смърт от вируса. Властите там поставиха страната на най-високо ниво на тревога.

В Обединеното кралство спешното правителствено законодателство ще наложи наскоро пенсионираните NHS, а възрастните социални служители ще могат да се върнат на работа без загуба на пенсионни права.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници