Гутериш: Имаме да се борим и с още една пандемия – дезинформацията

Гутериш: Имаме да се борим и с още една пандемия – дезинформацията
БГНЕС
A A+ A++ A

 

“По целия свят хората се плашат. Те искат да знаят какво да правят и къде и към кого да се обърнат за съвет”, каза Гутериш във видеосъобщение, предаде БГНЕС.

„Това е време за наука и солидарност. И все пак глобалната „дезинформация продължава да се разпространява. Вредните здравни съвети и лечението със змийско масло добиват публичност. Фалшивите новини са във въздуха, дивите теории на конспирацията заразяват интернет. Омразата става вирусна, заклеймяват се и се опорочават хора и групи. Светът сега трябва да се обедини срещу тази болест “, подчерта той.

Гутериш благодари на журналистите за проверката на фактите, заради това, че поставят под въпрос съмнителни истории и публикации в социалните медии, и призова социалните медийни компании да „направят повече, за да премахнат омразата и вредните твърдения за COVID-19“.

“С обща мобилизация на здравия разум и факти можем да победим COVID-19 – и да изградим по-здрав, по-справедлив и устойчив свят”, каза той.

До момента повече от 1,9 милиона души са били тествани положително за новия коронавирус, откакто той се появи в китайския град Ухан през декември, сочат данни на университета „Джонс Хопкинс“. 122 000 са починали от усложнения след заразяването и повече от 465 700 други са се възстановили, сочат данни на университета.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници