Христова: Енергията на протестите намалява

Христова: Енергията на протестите намалява
A A+ A++ A

Имаме няколко събития, които се случиха и върнаха топката в ръцете на Бойко Борисов, като инициатива, едно от тях е добрите резултати, които постигна по време на преговорите в Брюксел. Също и фактът, че вотът на недоверие беше успешен, а и това, че протестите започват да намаляват своята енергия. Тоест бидейки топката в ръцете му това предупределя много висока степен на рисковост в зависимост от това какво решение ще се вземе. Това каза политологът Антоанета Христова в ефира на "Делници".

"Не просто трябва да се направят реформи, а това трябва да са категорично резки реформи, които са директно свързани с материалното благосъстояние на българските граждани, така, че да говорим за конкретни хора, конкретни групи, конкретни помощи, за да се преодолее кризата, особено при социално слабите", допълни Христова.

"Не трябва да се прозира политическа игра, защото политическата игра и аритметика е сложно нещо. Тя не е просто 1+1 прави 2. Тя не се разчита по никакъв начин позитивно от страна на гражданите. Политиката трябва да бъде много изнесена напред, на аванс сцена. Трябва да бъде ясно обяснена с очертани близки и далечни перспективи, и открити намерения. Като това може да намали още повече енергията на протеста", обясни политологът.

Според нея протестите се готвят от минимум година и половина. "Имам комуникация с достатъчно българи в чужбина, за да кажа, че е имало Фейсбук групи, които предлагаха помощи на различни наши сънародници в страната и изведнъж тези групи апелираха към връщане в родината и излизане на улицата. Искрата на протеста не дойде само от президентството, а и от "Росенец", каза още тя.

#протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници