Италия измъкна равен на възродена България в София

Италия измъкна равен на възродена България в София
Снимка: Ройтерс/Гонг
A A+ A++ A

Националните отбори по футбол на България и Италия завършиха наравно 2:2 в първата си квалификация за Мондиал 2014 в мач, в който България изпусна победата.

Момчетата на Любослав Пенев изиграха отличен мач, пред наполовина пълни трибуни, предаде Гонг.

През всичките 90 минути България игра като равен с равен с Италия, и дори на моменти надиграваше своя съперник убедително.

Головите положения за българския отбор бяха в пъти повече от тези за гостите, а техните две попадения дойдоха след единствените две по-груби грешки в българската отбрана.

България поведе с 1:0 на Италия в 30-та минута, след попадение на Станислав Манолев с изненадващ далечен удар, който тотално шокира Джиджи Буфон.

Само шест минути по-късно, първата сериозна грешка в защитата на нашия тим бе наказана от Освалдо с изравнително попадение. В 40-та минута обаче последва ново неразбирателство в българската отбрана, Освалдо отново успя да отклони топката към вратата, и отбивайки се в гърба на Иван Иванов, направи 1:2 за Скуадра Адзура.

Второто полувреме започна пак по-добре за Италия, като момчетата на Чезаре Прандели изглежа бяха получили добри указания на почивката, и показаха частици от класата си, но така и не материализираха нито едно положение. Николай Михайлов също бе много внимателен на вратата си, и направи три фантастични спасявания в срещата.

Някъде след 50-та минута България започна да притиска съперника си, и положенията се нижеха едно след друго. Ивелин Попов, Станислав Манолев и Георги Миланов не спираха да тормозят защитата на Италия, а Емил Гъргоров пропусна едно от най-чистите положения точно преди да излезе в 60-та минута. Влезлият на негово място Илиан Мицански веднага успя да окаже своето влияние, и пет минути по-късно асистира за втория гол на нашите.

В 65-та минута Мицански отдясно в наказателното поле намери непокрития Миланов и той от 10 метра с премерен изстрел матира Буфон за 2:2. Манолев имаше двете най-добри ситуации да донесе пълна победа за България, но нямаше шанс до края.

Италия също бе лишена от шанс, и доигра последните 10 минути с човек по-малко, след като Прандели вече бе извършил своите смени, а Даниеле Де Роси не можеше да продължи мача.

На 11 септември България приема Армения

#Италия #България #национален отбор по футбол #Бразилия 2014

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници