Станишев: Трябва да спрем ГЕРБ!

Станишев: Трябва да спрем ГЕРБ!
В словото си той се върна към събитията от 9 септември 1944 г., като нарече дата историческа, защото с нея България престава да бъде сателит на фашистка Германия. Снимка: Sofia Photo Agency, Архив
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че социалистите трябва да спрат ГЕРБ, заради България и българите.

„Днес най-страшното от всичко е бедността”, каза Станишев на събора на левицата в местността Копривките, предаде Дарик радио.

Председателят на социалистите напомни, че ГЕРБ „гарантираха 700 000 безработни и обезкуражени българи, непосилни сметки за ток, парно и лекарства”.

По думите му днес страната се управлява чрез натиск, монополизъм и олигархични кръгове.

„Сега започнаха и с предизборно залъгване и изсипване на обещания за по-високи доходи”, отбеляза Станишев и напомни обещанията на Цветан Цветанов за чудеса.

Червеният лидер предупреди, че битката няма да е лека, защото срещу БСП ще се излеят лъжи и черна пропаганда, ще се подготвя  купуване и фалшифициране на вота.

„Ние обаче няма да мълчим, няма да се уплашим”, категоричен беше Сергей Станишев.

По време на събора той открои и основните послания на БСП към хората.

„Целта е икономиката да се развива, за да се откриват работни места, а хората да имат добри доходи, за да отглеждат спокойно децата си, да лекуват близките си, а възрастните да живеят достойно”, посочи Станишев.

В словото си той се върна към събитията от 9 септември 1944 г., като нарече дата историческа, защото с нея България престава да бъде сателит на фашистка Германия.

„Благодарение на антифашистите, партизаните, ятаците и войниците, които участват във военните действия от септември 1944-а до май 1945-а, беше запазена честта и териториалната цялост на страната ни”, поясни Станишев.

Той припомни постиженията на държавата след това – индустриализацията, модернизирането на селското стопанство, безплатното здравеопазване и образование, гарантираната социална защита на българските граждани.

По думите му преходът след 1989-та година, с порочната си реализация, разруши тези неща.

#Сергей Станишев #БСП #ГЕРБ #България #Цветан Цветанов #9 септември #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници