Дете в детска градина в Тексас загуби битката с COVID

Дете в детска градина в Тексас загуби битката с COVID
A A+ A++ A

Учителите от независимия училищен район Amarillo в Амарило, Тексас, потвърдиха, че един от учениците в детската градина е починал от COVID-19. Самоличността на жертвата не е съобщена и не е ясно дали детето е имало други заболявания.

Градският директор по обществено здраве Каси Стоутън сподели своите съболезнования на пресконференция в сряда.

"Ние сме с разбито сърце и нашите мисли и молитви се отправят към конкретното семейство и всяко семейство, което е загубило някого", каза Стоутън „Знаем, че тази болест е повлияла на нашата общност, на нашата държава, на нашия свят и на всеки, който е загубил някого“.

В сряда, 4 ноември, най-малко 1616 американци са починали от коронавируса - най-много от 27 юли. Експертите по обществено здравеопазване предупреждават, че може да настъпят повече смъртни случаи, като хоспитализациите достигат рекордно високи стойности в 18 различни щати, предимно в Средния Запад.

Д-р Антъни Фаучи , директор на Националния институт по алергия и инфекциозни болести и член на оперативната група по въпросите за коронавируса на Белия дом, предупреди, че САЩ е в опасност, тъй като случаите на COVID-19 скачаст главоломно.

Fauci добави, че болниците вече са "много по-добре подготвени" и имат по-добро разбиране за това как да се лекуват пациенти с COVID-19 и да се избегне високата смъртност от април и май. Той обаче е загрижен за настоящите скокове в селските райони с по-малки болници.

„Това е много повече за някои щати като Юта, Невада, Южна Дакота, Северна Дакота, където ... те никога не са имали доста добър резерв от легла за интензивно лечение и подобни неща. Надявам се, че ще се оправят, но все пак съществува риск, че с увеличаване на скоростта, капацитетът им ще остане без изчерпване ”, каза Фаучи

#коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници