Сърбия няма да оспорва независимостта на Черна гора, обяви Дачич

Сърбия няма да оспорва независимостта на Черна гора, обяви Дачич
Уважавам решението за независимостта на Черна гора. Ние имаме интерес от добри отношения с нея, посочи министър-председателят на Сърбия Ивица Дачич. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сърбия зачита независимостта на Черна гора и няма никакво намерение да я оспорва, обяви сръбският премиер Ивица Дачич пред държавната телевизия в Подгорица.

„Уважавам решението за независимостта на Черна гора. Ние имаме интерес от добри отношения с нея“, посочи министър-председателят, цитиран от БГНЕС.

По думите му всеки има право на собствен избор и държавите от Балканския регион трябва да търсят нещата, които ги обединяват, вместо слабостите в своята близост.

Въпреки това Сърбия продължава да не признава независимостта на Косово, едностранно обявена през 2008 г.

На въпрос какво ще направи като премиер на първо място в отношенията с Черна гора, Ивица Дачич отвърна, че ще продължи сегашния успешен курс.

„Не е възможно да се стигне до влошаване на нашите отношения, защото нямаме интерес от подобно развитие в региона. Аз съм практичен човек и като премиер ще се опитам да направим нещо, което е възможно, а не да се оправдаваме с нещата, които не могат да бъдат сторени“, обясни Ивица Дачич, без обаче да достигне до конкретика.

#Белград #Черна гора #Сърбия #Ивица Дачич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници