ВИДЕО: Борисов на инспекция в Искърското дефиле: Опонентите ни нищо не са построили, лесно е да се приказва

ВИДЕО: Борисов на инспекция в Искърското дефиле: Опонентите ни нищо не са построили, лесно е да се приказва
A A+ A++ A

Аз не каня медии вече, имам си живо включване. Има много зависими журналисти, които не са зависими от правителството или от нас, изпълняват си някакви поръчки - да си ги правят. Поне няма да си хабя нервите. Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос по време на живото си включване в социалните мрежи от Искърското дефиле.

Инспекцията му беше при свлачището в дефилето. Заедно с него са регионалният министър Петя Аврамова и зам.- министър Николай Нанков. ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ТУК

"Такава е природата в България. Виждате скалите какви са. Министър Терзийски ще свика Комисията по бедствия и аварии заради свлачище в Благоевград". Това съобщи премиерът Борисов.

"Лесно е да се приказва", коментира той.

„Надявам се до сряда да е освободен пътя от срутилата се скална маса. Важното е да стане готово бързо, но при всички мерки за безопасност. Осигурен е обходен път, по който учениците да могат да пътуват за училище“, допълни той.

Премиерът Борисов отбеляза, че на много места в България има подобни рискови зони, но правителството продължава да отпуска целево финансови средства за справяне с проблема.

„Почти всяка сряда на заседание на Министерския съвет заделяме десетки милиони за свлачища, срутища, ремонти по старите трасета. За съжаление такава е природата в България“, посочи министър-председателят. Борисов уточни, че днес сутринта е разговарял с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски като му е разпоредил още в понеделник да свика Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Комисията ще обсъди необходимата помощ както за свлачището в Елисейна, така и за други подобни опасни места в страната, като огромното свлачище над Благоевград.

„Може би 5-6 са належащите свлачища, за които трябва да се вземат спешни мерки“, добави министър-председателят и подчерта, че още в сряда на правителственото заседание ще бъдат отпуснати нужните средства на общините".

„Ако някой преди нас беше направил тези пътища, могат да ме критикуват. Те обаче са направили две лентички на фона на сегашното огромно строителство в Северозапада“, отбеляза министър-председателят.

Борисов припомни, че на Европейския съвет през юли миналата година договори допълнителни 200 милиона евро за подобряване облика на Северозападна България. Премиерът беше категоричен, че правителството подпомага всяка една община независимо от партийната принадлежност на местната власт.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници