Ангела Меркел претърпя крах на изборите в Германия

Ангела Меркел претърпя крах на изборите в Германия
A A+ A++ A

Партията на Ангела Меркел претърпя поражение на регионалните избори в Германия, а резултатите предвещават проблеми за управляващите на парламентарния вот през есента. 

В провинция Рейнланд-Фалц изборите бяха спечелени от лявата Социалдемократическа партия. На юг, в провинция Баден-Вюртемберг спечели Зелената партия. 

Резултатите, обаче, не са пълна изненада, защото в двете провинции и досега християндемократите на Меркел не бяха първа политическа сила.

Сега, сметката показва, че след федералните избори през септември, може да се стигне до коалиция, която да не включва сегашните управляващи.

Левите, зелените и либералите от партията на Свободните демократи вероятно ще имат достатъчно народни представители, за да управляват без десните.

"Виждаме, че гражданите са недоволни. Нараства неразбирането към мерките, които взимаме за борба с коронавируса. Нараства нетърпението към ограниченията. Затова хората на ръководни постове трябва да се погледнем самокритично. Да се запитаме "В кое направление можем да работим по-добре? Къде можем да сме по-прагматични и да вършим нещата по-бързо", каза генералният секретар на Християндемократическия съюз Паул Цимияк.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници