Станишев: Управлението на ГЕРБ не е европейско, а авторитарно

Станишев: Управлението на ГЕРБ не е европейско, а авторитарно
Моделът на управление на ГЕРБ е далече от европейския и все по-близък до авторитарния, заяви председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Моделът на управление на ГЕРБ е далече от европейския и все по-близък до авторитарния, заяви председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

„Това е модел без граждански контрол, без свободен политически живот, без свободни медии, дори без свободни избори," обобщи Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

Той определи обещанието за увеличаване на пенсиите като опит хората да бъдат излъгани преди изборите.

„Ако ГЕРБ получи още един мандат ще е катастрофа за България, повтори той тезата си за управлениетор," каза още лидерът на БСП и продължи с обвиненията, че управлението на ГЕРБ се основава на рекета на частни фирми „с мутренски методи за реализацията на себични интереси".

Той не пропусна да разкритикува правителството на ГЕРБ заради скандала с искания 1 млрд. евро компенсации от руската „Атомстройекспорт" за отказа от АЕЦ „Белене" и заплахата за присвояване на НЕК.

„Бабаитлъкът на управляващите, поведението на цялата тази кохорта безотговорни хора като министрите Дянков и Добрев е да се измъкнат от проблема със строителството на АЕЦ „Белене"," заяви Сергей Станишев.

Той отново подчерта, че трябва да има референдум за строителството на втората атомна централа.

„След като тези „юнаци" се чувстват компетентни да говорят за енергетика, това може да направи и всеки българин," посочи Станишев.

По думите му, управляващите съобщават противоречива информация - едновременно говорят за липсата на договор за строителството на АЕЦ „Белене" и едновременно за обявяване на договорите за нищожни, като заплашват Русия с напляскване.

„Освен иска към нас за 1 млрд. евро, днес става ясно, че руската страна може да не предостави техническата документация за 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй", защото кабинетът си избра партньор и изпълнител на този проект," допълни Сергей Станишев и заяви, че БСП ще продължава да настоява за „пълна и нецензурирана версия на доклада на консултанта HSBC".

#ГЕРБ #БСП #ПЕС #Сергей Станишев #„Атомстройекспорт" #АЕЦ „Белене" #НЕК #АЕЦ „Козлодуй" #председател на БСП #президент на ПЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници