Пандемията в развитие: Полша планира до края на юни да ваксинира поне 10 млн. души

Пандемията в развитие: Полша планира до края на юни да ваксинира поне 10 млн. души
A A+ A++ A

Отпада изискването за негативен тест за коронавирус за транспортните работници, преминаващи транзитно през Чехия към Германия, съобщават от външно министерство.

Досега при влизане на чешка територия се изискваше антигенен или PCR тест, не по-стар от 36 часа преди влизането.

При нужда от съдействие българските граждани в Чешката република могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Прага на следните телефонни номера: +420 222 212 011; +420 222 211 258, както и на дежурен телефон в извънработно време: +420 774 790 991.

Русия регистрира еднодозовата ваксина срещу Covid-19 "Спутник Лайт"

Руското министерство на здравеопазването регистрира за употреба еднодозовата ваксина срещу коронавируса "Спутник Лайт" (Sputnik Light), предаде в понеделник агенция ТАСС.

През миналата министърът на здравеопазването в страната Михаил Мурашко разкри, че са завършили клиничните изпитвания на едонодозовата ваксина, която е представена като възможно временно решение, за да се помогне на страните с висок процент на инфекция да провеждат по-нататъшна ваксинация.

Производителят на "Спутник Лайт" - компанията R-Pharm пък заяви, че разпространението на ваксината ще започне през април или май.

Москва допълни, че нейната двудозова ваксина "Спутник V" ще остане основната версия, използвана в Русия.

Полша планира да ваксинира срещу Covid-19 най-малко 10 милиона души до края на юни, заяви днес говорителят на правителството Пьотър Мюлер, цитиран от ДПА.

До момента в страната с 38 милиона жители е поставена поне една доза ваксина на 3,86 милиона човека. Близо два милиона души са получили и двете необходими дози.

Миналата седмица Полша регистрира три поредни денонощия рекорден брой нови случаи на коронавирус - по над 30 000. Близо 30 хиляди пациенти с Covid-19 са лекувани в полски болници днес - с 850 повече от вчера. Около 3000 от тях са на командно дишане. От много болници идват съобщения за недостиг на легла, апарати за вентилация на белите дробове и персонал.

Потвърдените случаи на коронавирус в Полша са около 2,27 милиона. Страната е на 13-о място в света по този показател. Близо 400 000 от тези случаи са активни. Covid-19 е причинил смъртта на близо 52 000 човека в Полша

Отложиха мач в Испания заради 13 заразени с Covid-19

Пореден мач на втородивизионния испански клуб Мирандес беше отложен заради коронавирус.

Двубоят срещу Тенерифе в сряда няма да се състои, след като от клуба заявиха, че 13 играчи и служители са с положителни тестове за коронавирус.

Мачът през уикенда с Райо Валекано също беше отложен, след като миналата седмица бяха открити шест положителни теста.
От Мирандес заяви, че всички с положителни тестове са в добро състояние и са под карантина.

Тимът е на 11-о място в класирането от 22 отбора с 41 точки от 30 мача

#коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници