Китай обеща да помага за решаването на дълговата криза в Европа

Китай обеща да помага за решаването на дълговата криза в Европа
Китайският премиер Уън Дзябао (вляво) заедно с президента на Европейския съвет Херман ван Ромпой (в средата) и председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу (вдясно). Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Китайският премиер Уън Дзябао увери, че Пекин ще продължи да полага усилия и да помага за разрешаване на кризата в еврозоната, по време на 15-ата среща на върха „ЕС–Китай“.

Уън потвърди намерението на Китай да подкрепя стабилността на икономиката на ЕС, който е най-големият му търговски партньор, макар че азиатският гигант инвестира в европейски облигации вече няколко месеца, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

„Китай ще продължи да играе роля в разрешаването на европейски дългов въпрос чрез съответните канали“, заяви Уън след разговори с лидерите на ЕС в Брюксел.

„През последните няколко месеца Китай продължи да инвестира в облигации на европейските правителства... и обсъждаше начини за сътрудничество в ЕМС“, изтъкна министър-председателят.

„Европа се движи по правилния път. Това, което остава да стори, е да приложи изцяло реформите, на които се съгласи по-рано“, допълни Уън.

#Китай #министър-председател на Китай #КНР #Китайска народна република #Уън Дзябао #ЕС #Европейски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници