Кунева отряза Станишев за честните избори

Кунева отряза Станишев за честните избори
БГНЕС
A A+ A++ A

Партията на Меглена Кунева няма да търси сътрудничеството на БСП за осигуряване на честни избори 2013, каза лидерът на "Бъглария на гражданите".

Кунева направи изявлението в четвъртък на пресконференция в Самоков в отговор на журналистически въпрос относно инициативата на Сергей Станишев.

Тя подчерта, че именно "България на гражданите" е поела темата след многобройните нарушения на президентските и местни избори през есента на 2011 г.

"И сега, няколко месеца преди изборите изведъж имаме голям интерес към честните избори. Не виждам БСП да е взела каквото и да е решение за честността на изборите", каза тя.

"В България партиите загубиха правото да говорят за честни избори, като в това число се включва и БСП. Затова смятам за партньор по тази тема не ГЕРБ и БСП, а гражданското общество и под неговата егида трябва да се води този разговор," добави Кунева.

Така на практика лидерът на "България на гражданите" отхвърли инициативата на БСП, която целеше максимално широко обединение на опозиционните партии около идеята за честни избори.

Същевременно, Кунева подчерта, че в никой случай не предвижда водената от нея партия да се коалира с ГЕРБ след парламентарните избори през лятото на 2013 г.

"Колкото и висок процент да вземем, няма да се коалираме с ГЕРБ и съм еднакво разочарована от тайните коалиции, от мръсните комбинации на партии. Не им вярвам, не участвам в това и няма как да работя с тях", заяви Кунева.

#избори #България на гражданите #ГЕРБ #БСП #Сергей Станишев #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници