Жители на Кранево на протест заради лошата инфраструктурата

Жители на Кранево на протест заради лошата инфраструктурата
A A+ A++ A

Жители и представители на бизнеса се събраха на протест днес в село Кранево, община Балчик. Недоволството на хората е продиктувано от лошото състояние на инфраструктурата в крайморското село и липсата на средства за поддръжката ѝ, информира БНР.

От две години с решение на Общинския съвет на Балчик Кранево не е второстепенен разпоредител на бюджетни средства и това допълнително усложнява финансирането на дори най-належащите ремонти и почистване на селото.

Основните искания на жителите на село Кранево е подобряване на инфраструктурата, заяви кметът Румен Николов: „Трябва да имаме по-голяма автономност да си решаваме проблемите на селото, да се възвърнат бюджетите“.

Хората, събрали се на протеста, споделиха, че се налага сами да се справят с облагородяването на селото и с неговото почистване, особено с идването на летния туристически сезон:

„Плащаме достатъчно данъци, поне според нас, за да имаме една нормална инфраструктура, която да ни позволи да си посрещаме туристите в още по-добри условия“;

„Сезон предстои, не е окосено, детските площадки са в лошо състояние“.

Протестиращите са готови да продължат с недоволството си, ако не последва реакция от общинската администрация в Балчик.

Снимка: Мая Щърбанова/БНР

 

 

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници