МВР не е ощетило служителите си, твърди зам.-министър

МВР не е ощетило служителите си, твърди зам.-министър
Ръководството на МВР не е нарушило или ощетило привилегиите на служителите на МВР по никакъв начин, твърди заместник-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководството на МВР не е нарушило или ощетило привилегиите на служителите на МВР по никакъв начин, твърди заместник-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев.

„Вътрешният министър и ръководството на МВР са хората, които най-много искат нашите служителите да работят в хубави условия и да са добре заплатени. В това отношение има последователна политика," заяви зам.-министърът пред БНР.

Той подчерта, че реалното заплащане на служителите с трудови договори към МВР е увеличено с 5%, въпреки рестриктивната финансова политика, наложена от финансовата криза.

„С тези, които вземат най-ниските заплати с най-малко привилегии, ние успяхме да подпишем общ трудов договор с 6 синдикални организации, за да приравним техните условия с тези на държавните служители. 5% към добавките на МВР и порциона, това са 25 млн., които МВР ги реализира," обясни Димитър Георгиев.

Той допълни, че дискусията за увеличението на заплатите в МВР е била започната заради предстоящите през есента дебати по Бюджет 2013 още преди исканията на синдикалните организации.

„При положение, че сме провели разговори и не сме ощетили служителите, защо се минава към протест, не е ли това силов подход? Не искаме да има разделяне, а равнопоставеност със синдикалните организации," подчерта още Димитър Георгиев.

#МВР #Димитър Георгиев #заплати #полицаи #протест #зам.-министър на вътрешните работи #СФСМВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници