Борисов за Авиоотряд 28: Друг кусур не могат да ни намерят!

Борисов за Авиоотряд 28: Друг кусур не могат да ни намерят!
С думите „Друг кусур не могат да ни намерят!" премиерът Бойко Борисов коментира обвинението в документна измама с полета на „Витоша" - Бистрица и „Чавдар" - Етрополе с правителствения Авиоотряд 28. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С думите „Друг кусур не могат да ни намерят!" премиерът Бойко Борисов коментира обвинението от страна на партия „България на гражданите" за документна измама при полета на футболните отбори „Витоша" - Бистрица и „Чавдар" - Етрополе с правителствения Авиоотряд 28.

„Аз се радвам, че тези хора просто няма с какво да се занимават друго, не могат да ни намерят никакъв друг кусур," заяви в Бургас министър-председателят, цитиран от информационна агенция „Фокус".

В първия отбор е картотекиран самият премиер Бойко Борисов, а собственик на втория е депутатът от ГЕРБ Емил Димитров.

Според някои публикации в медиите Борисов изгубил игра на карти и трябвало да изпълни едно желание на опонента си Димитров, а желанието било полет на Авиоотряд 28.

По-късно Бойко Борисов се опита да оправдае полета на „Бистришките тигри" с аргумента, че и други футболни отбори са го ползвали.

Според информация, получена в партията на Кунева от шефа на Авиоотряд 28 Пенчо Пенев по реда на закона за достъп до обществена информация, полетът на двата отбора е бил на 28 юли, а заявката за него на Българския футболен съюз е от 1 август. Освен това имало и ръчно подправяне на документацията.

„Толкова пъти самолетът е даван за спортни отбори, за пострадали хора, за туристи, да събираме да извозваме, платен е, просто не мога да ги разбера. Освен това са все млади, два месеца си говорят едно и също, това ли е проблемът им? Нещо, което е платено. Така или иначе този самолет трябва да лети," коментира още Бойко Борисов.

Борисов посети Бургаска област, където откри нова болница в квартал „Меден рудник", присъства на освещаването на църквата „Св. Димитър" в поморийското село Порой и провери строителните работи на започналото днес разширение на пътя Слънчев бряг - Бургас.

#Бойко Борисов #премиер на България #Авиоотряд 28 #Меглена Кунева #„България на гражданите" #„Витоша" - Бистрица #„Чавдар" - Етрополе #ГЕРБ #Емил Димитров #депутат от ГЕРБ #„Бистришките тигри" #Пенчо Пенев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници