Петър Москов иска шведският премиер незабавно да се извини

Петър Москов иска  шведският премиер незабавно да се извини
A A+ A++ A

Национално обединение на десницата, като политическа формация от държава, пълноправен член на ЕС, изказва възмущението си от позицията на шведския премиер след отхвърлянето на резолюцията срещу Унгария, съобщават от обединението. Те цитират изказване на Стефан Льовен, че "на шведските граждани им е писнало парите, които те внасят в бюджета на ЕС да се използват за финансиране на страни, които не се придържат към основните принципи на Съюза".

В Национално обединение на десницата влизат партия КОД на Петър Москов, БЗНС с лидер Николай Ненчев, Български демократиченски форум с председател Жаклин Толева и партия Средна европейска класа, начело на която е Георги Манев.

"Настояваме министър-председателят на Швеция незабавно да се извини за арогантните си думи, които са в пълен разрез с идеята за равнопоставеност на всички европейски граждани. Национално обединение на десницата определя като недопустимо изказване, което недвусмислено поставя една част от европейските граждани в подчинена позиция спрямо друга, която се "радва на привилегията" единствена да има право да налага дневния ред на ЕС и ценностите на европейските граждани", се заявява в позицията.

Национално обединение на десницата заявява, че ЕС е съюз на равноправни държави, от което произтича и абсолютната равнопоставеност на всички европейски граждани, както и на техните ценности. Обръщаме специално внимание на всички европейски лидери, които подминаха с недопустимо мълчание изказването на шведския си колега, че "Национално обединение на десницата" няма да приеме наложения през последните години високомерен тон на част от европейските либерални политици спрямо европейските граждани с различни политически и житейски ценности.

"Настояваме българското правителство да отстоява безкомпромисно българските интереси в ЕС и да защитава ефективно българските национални ценности и традиции, независимо от крайно либералните тенденции в поведението на част от политическото представителство в ЕС", се посочва още в позицията.

 

 

 

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници