Частични местни избори в Благоевград и в още 7 кметства

Частични местни избори в Благоевград и в още 7 кметства
A A+ A++ A

Частичните избори за кмет се провеждат в Благоевград и в още 7 кметства в страната.

Кметове ще избират селата Вресово – община Руен, Ясен – община Плевен, Жълти бряг – община Стамболово, Сърница – община Минерални бани, Ракево – община Криводол, Памидово – община Лесичово и в Цани Гинчево – община Никола Козлево.

Вотът в Благоевград освен премерване на силите на партиите и коалициите преди за парламентарните избори, ще бъде и тест за машинното гласуване, което предстои на 11 юли. 188 машини за гласуване ще се използват днес.

 „Изправи се! Мутри вън!“ подкрепя кандидата на „Има такъв народ“ Илко Стоянов за кмет на Благоевград. Демократична България издигна д-р Виктория Каракостова- Нешева. Бившият председател на общинския съвет Андон Тодоров е независим кандидат, подкрепен от ГЕРБ, а БСП подкрепя досегашния кмет Румен Томов. Томов беше отстранен от длъжността с решение на ВАС, тъй като е пропуснал в определен от закона срок да се заличи от Търговския регистър след избирането му за кмет.  

Цвета Рангелова е подкрепена от Възраждане, Стефан Делиов от „Ние, Гражданите“, а Людмила Костадинова е издигната от  инициативен комитет.

В секциите с под 300 избиратели се гласува с хартиена бюлетина.

Осигурени са дезинфектанти в помещенията за гласуване и лични предпазни средства за членовете на секционните комисии.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници