България пак се обяви против съкращаването на кохезионния фонд

България пак се обяви против съкращаването на кохезионния фонд
Становището на правителството защити и зам.-министърът на външните работи Иван Найденов в Брюксел, където се проведе заседание на Съвета „Общи въпроси" на ЕС.
A A+ A++ A

България не отстъпва от позицията си против съкращаването на финансирането в кохезионната политика.

Становището на правителството защити и зам.-министърът на външните работи Иван Найденов в Брюксел, където се проведе заседание на Съвета „Общи въпроси" на ЕС, съобщиха от МВнР.

Заседанието е изцяло съсредоточено върху Многогодишната финансова рамка на съюза за периода 2014-2020 г.

България като член на групата на Приятелите на кохезионната политика потвърди своята политика в подкрепа на предложението на Европейската комисия за общия обем и разпределението на средствата по отделни политики, отбелязват от МВнР.

Държавата защити и съвместната позиция на групата, че кохезионната политика не следва да бъде обект на по-нататъшно съкращение на финансирането.

От българска страна основен акцент бе поставен върху постигането на справедливо разпределение на средствата за кохезионната политика, като се отчита фактът, че по-голямо финансиране следва да се задели за по-слабо развитите области и държави.

На заседанието бе подчертано, че по отношение на Общата селскостопанска политика следва да се върви към сближаване на досегашните преки плащания на хектар между страните-членки без да се намалява досегашният им среден обем.

Съветът „Общи въпроси" на ЕС осъществи подготовка за предстоящия на 18 и 19 октомври Европейски съвет.

#България #Кохезионен фонд #МВнР #Иван Найденов #Европейски съвет #селскостопанска политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници