Демонстрация на симпатизанти на ГЕРБ в Пловдив, от Кюстендил и Шумен обвиниха властта в полицейски произвол и репресии

Демонстрация на симпатизанти на ГЕРБ в Пловдив, от Кюстендил и Шумен обвиниха властта в полицейски произвол и репресии
A A+ A++ A

Демонстрация на симпатизанти на ГЕРБ в Пловдив заради полицейските акции, предаде НОВА.

Хората се събраха пред областната дирекция на МВР заради, по думите им, полицейската репресия от последните няколко дни.

Малко по-рано две организации на ГЕРБ - в Кюстендил и Шумен, въстанаха срещу претърсвания на техни членове по подозрения за нарушения на изборния процес и обвиняват за това президента Румен Радев и вътрешния министър Бойко Рашков. Двамата са обвинени в репресии и полицейски произвол.

Областното ръководство на ГЕРБ-Кюстендил изразява своето дълбоко възмущение от полицейския произвол и репресии, извършвани по нареждане на Румен Радев и Бойко Рашков спрямо наши членове и симпатизанти на територията на цялата област, се казва в позиция на партията.

Според областното ръководство пореден ден, под предлог на някакъв измислен сигнал, спец отрядите на Рашков всяват страх и ужас в десетки нищо неподозиращи мирни граждани, като извършват обиски, изземване, призоваване в полицейските управления. В "най-мекия" вариант на акцията "Респект" хората биват принуждавани да подписват предупредителен протокол за неучастие в изборна търговия. Независимо от факта, че няма нито едно доказателство в подкрепа на "измисления им сигнал" - терорът продължава, възмущават се от ГЕРБ.

Сред десетките претърсени и преобърнати като след обир къщи са и тези на уважаваните наши членове от Дупница Атанас Василев, Георги Пачев и Калин Георгиев, като последният, който е строителен предприемач, дори е задържан за 24 часа заради служебен тефтер, в който е изготвял графика на служителите си. Склонявани са граждани да лъжесвидетелстват в полза на обвинението, че са били вербувани от набедените за извършители да продадат гласа си. За радост тази инициатива не е срещнала подкрепата на вербуваните. Налагани са 72-часови домашни арести без прокурор, съд и присъда и без какъвто и да е документ, се казва още в позицията.

Всичко това се случвало в страна членка на ЕС през 2021 г., а многобройните обиски и разпити не установявали каквото и да е отклонение от законовите норми.

Изпитваме уважение към органите на реда и знаем, че са въвлечени в подобни недостойни прояви на репресия от други хора. Под ръководството на Бойко Рашков имиджът на институцията, граден с години, рухна за дни.

Остро осъждаме поведението на служебното правителство, изживяващо се в ролята на предизборен щаб на анти-ГЕРБ коалицията, което с методите на "народния съд" се опитва да и даде служебна победа, допълват от кюстендилската организация.

Уважаеми членове и симпатизанти на ГЕРБ в Област Кюстендил,

както на всички, така и на изборите в неделя на 11 юли, ние ще бъдем не само фактическите, но и моралните победители, защото имаме шампионски отбор и защото истината и резултатите са на наша страна. Нека покажем, че не сме се уплашили и да докажем, че престъпление е не само купуването и продаването на гласове, но и опитите за манипулация, репресия и влияние върху вота, каквито безспорно наблюдаваме в момента, завършва позицията.

Остро недоволство изразява и ГЕРБ-Шумен.

Ние от ГЕРБ-Шумен остро осъждаме действията на вътрешния министър Бойко Рашков, който като ръководител на предизборния щаб на кандидат-президента Румен Радев, става все по-арогантен и безпардонен в опитите си да гарантира победа на опонентите на ГЕРБ. Какво се случва с широко прокламирания лозунг за честност и почтеност, докато Рашков използва полицейските служители за натиск върху една единствена партия и ги въвлича в своите манипулации.

На разпити в Шумен са привиквани кандидати за депутати от коалиция ГЕРБ-СДС, общински съветници от ПП ГЕРБ, техните съпруги и майки. Както обикновено - като основание за респектиращите акции се посочват получени незнайно от кого сигнали за купен вот. Специализираната полицейска операция по заповед на Бойко Рашков е в ход в ОДМВР-Шумен, но само срещу членовете на ГЕРБ, застрашавайки сигурността и спокойствието в смесените региони.

От ГЕРБ-Шумен се питаме какво още можем да очакваме от силовака Бойко Рашков и началника му Румен Радев в оставащите дни до изборите. Случилото се до този момент както на територията на област Шумен, така и цялата страна - ни кара да смятаме, че целта на анти-ГЕРБ акцията не е и никога не е била пресичането на порочни практики или гарантиране на справедливост, а изкривяване на общественото мнение в навечерието на изборите, се казва в позицията на шуменската организация.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници