Изчегъртване в действие: Здравният министър уволни и шефа на "Пирогов"

Изчегъртване в действие: Здравният министър уволни и шефа на "Пирогов"
A A+ A++ A
Констатациите на НЗОК за нарушения при отчитането на дейност за над 1 млн. лв. доведоха до смяна на директора на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Договорът му за управление на лечебното заведение се прекратява с днешна дата, съобщи министерството на здравеопазването. Като причина за това се посочват резултатите от проверката в лечебното заведение, която установи неоснователно получени суми.
 
По-рано тази седмица касата обяви, че "Пирогов" трябва да й възстанови над 1 млн. лв. Институтът обаче оспори констатациите от проверката и заяви, че ще подаде възражение. В подкрепа на болниците се обяви и Българският лекарски съюз, който вчера обвини касата в административен тормоз след много тежка година.
 
Мястото на проф. Балтов заема проф. Иван Поромански – началник Клиника по гнойно-септична хирургия на болницата. Проф. Поромански е завършил Медицински университет – София през 1985 г. В периода от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, като от 2005 г. до момента е началник на същата клиника, посочват от МЗ.
 
Това е третата голяма болница със сменено ръководство по времето на служебното правителство. Освободен беше несменяемият шеф на болница "Лозенец" проф. Любомир Спасов, както и ръководството на Александровска болница. Тези рокади доведоха и до смяна в Агенцията по вписвания, след като старото ръководство отказа да впише новите шефове, назначени от Стойчо Кацаров.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници