Кирил Петков поиска оставките на директорите на ДКК

Кирил Петков поиска оставките на директорите на ДКК
A A+ A++ A

Министърът на икономиката Кирил Петков обяви, че иска оставката на Съвета на директорите и на директора на Държавната консолидационна компания (ДКК), предаде „Марица“.

Причината се крие в лошите финансови резултати и спъване на работата на ВМЗ Сопот от страна на Съвета на директорите и необходимостта от промени в дейността на ДКК. Той обяви това днес във ВМЗ Сопот, където бе на среща с изпълнителния директор инж. Иван Гецов, председателите на двете синдикални организации - КТ "Подкрепа" и КНСБ Димитър Атанасов и Иванка Иванова. В срещата участваха и синдикалните лидери на национално ниво - Димитър Манолов и Валентин Никифоров.

Министърът на икономиката уточни, че ако четиримата членове на Съвета на директорите и директора на ДКК не подадат оставки, той ще ги уволни.

От края на април, когато в ситуация на мораториум върху назначенията, беше избран новия състав на Съвета на директорите, досега ВМЗ е загубило 6 млн. лева. Освен това Кирил Петков каза, че не иска оставката на инж. Иван Гецов и оценява работата му като много добра.

Има пари за заплати за дълъг период от време. Работниците не бива да се безпокоят, увери инж. Гецов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници