ГЕРБ не мислят да променят забраната за пушене, според здравния министър

ГЕРБ не мислят да променят забраната за пушене, според здравния министър
Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова обяви, че няма да инициира промени в забраната за тютюнопушене на обществени места, която влезе в сила само преди броени месеци. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Партия ГЕРБ не е обсъждала възможността за отмяна на забраната за тютюнопушене, заяви здравният министър Десислава Атанасова в отговор на група независими депутати, които внесоха законопроект, с който отново да се разреши пушенето на закрито.

Атанасова призна, че в Европа отново е повдигнат въпросът за отмяна на стриктната забрана, но засега в България този дебат не е отварян, цитирана от Дарик.

Дебат за отпадане на пълната забрана за тютюнопушене на закрито не се е водил нито в рамките на правителството, нито в парламентарната група на ГЕРБ, каза Десислава Атанасова.

Тя е категорична, че като здравен министър няма да внесе предложение за такава промяна в Закона за здравето.

Атанасова заяви, че за първи път чува, че има заведения, които са рекетирани да плащат абонамент, за да ги предупреждават за проверки, и призова всеки, който е подложен на такова действие, да подаде сигнал в здравното министерство.

Тя изрази несъгласие в публичното пространство да се изнасят данни и да се твърди, че служители на районните здравни инспекции рекетират хората, без да има доказателства.

#министър на здравеопазването #Десислава Атанасова #ГЕРБ #забрана за тютюнопушене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници