Станишев обеща да се бори всеки млад човек да получи шанс за работа

Станишев обеща да се бори всеки млад човек да получи шанс за работа
Лидерът на българската левица Сергей Станишев беше единствен кандидат за президент на ПЕС и спечели поста с подкрепата на 91,3% от гласовете на делегатите на Конгреса на ПЕС в Брюксел. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Социалистите в Европа ще се борят за възможността на всеки млад човек да получи шанс за работа или преквалификация след завършване на образованието си, заяви Сергей Станишев в първите си минути като президент на ПЕС.

Лидерът на българската левица беше единствен кандидат за поста и го спечели с подкрепата на 91,3% от гласовете на делегатите на Конгреса на ПЕС в Брюксел.

В своето слово председателят на Европарламента Мартин Шулц разказа за разговора си с млада жена, която отправила упрек ктм европейските лидери, които подпомогнали банките със 750 млрд. евро, а младежите – неясно с какво, предаде БГНЕС.

„Ние започнахме европейската кампания срещу младежката безработица и за въвеждане на европейско и национално ниво на младежка гаранция, тоест възможност за всеки млад човек след завършване на образованието си да получи шанс за работа или шанс за преквалификация," заяви в този ред на мисли новоизбраният президент на ПЕС Сергей Станишев.

Той изреди постиженията на кампанията, стартирала през април 2012 г.

„В няколко държави на ЕС, в които социалистите участват в управлението или са управляващи и започват такива програми. Във Франция, например, тя е за нови 100 000 работни места за млади хора с ниска квалификация, същото се прави в Белгия, въвежда се и в Люксембург до края на годината," изброй Сергей Станишев.

При откриването на Конгреса Сергей Станишев заяви, че социалистите в Европа са готови рамо до рамо да водят промените в Европа и света.

#Сергей Станишев #БСП #ПЕС #Мартин Шулц #Брюксел #младежка безработица #преквалификация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници