Мистерията Ришат: Всевиждащото око на Земята или част от Атлантида?

Мистерията Ришат: Всевиждащото око на Земята или част от Атлантида?
A A+ A++ A

Странното „око“ на повърхността на Земята за първи път забелязват астронавтите през 1982 г., когато разглеждат нашата планета от космоса. Преди това, за наличието на аномалии на територията на пустинята Сахара (в мавритански част) никой не е знаел, защото „Окото“ е с размери 50 километра в диаметър и може да се види само от значителна височина.

Структурата Ришат, или както я наричат „Окото на Сахара“, е съвършено кръгла, което предизвиква спорове за нейния произход.


1

Така  една от първите е  теорията,  че този артефакт се е появил след падането на метеорит на Земята. Но тази теория бързо е отречена, защото дъното представлява идеално гладка структура, и, ако е „отпечатък“ от метеорит, той щеше бъде под формата на вдлъбната фуния.

Според друга теория, това е земната кора, която по неизвестни причини се повдигала, докато почвата над това място постепенно се е разрушавала.


2

Сега най-вероятната теория за образуване на структурата Ришат е твърдението, че тя е кратер на вулкана, който за дългото време се е променил.

Друг интересен факт е, че „Окото на Сахара“ е на солидна възраст –  600 милиона години. Поради това някои смятат, че  Гуел Ер Ришат е запазено доказателство за съществуването на Атлантида, докато други твърдят, че е необичайно изкуство с извънеземн произход.

 

3

А  докато учените все още не могат да обяснят какво е това странно явление на повърхността на Земята, структурата се превърна в забележителност на  Мавритания.

Източник: nepoznato.energetika-bg.com

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници