Всичко за Киприяновата молитва или как да прогоним злите сили

Всичко за Киприяновата молитва или как да прогоним злите сили
A A+ A++ A

Киприяновата молитва служи най-вече за предпазване от уроки, за прогонване на злите сили и страха от дома и душата и за разваляне на направени магии. Въпреки това тя може да помогне и за намирането на истинска любов и задомяване на човека, за когото се чете.

Силата на молитвата се дължи на факта, че самият светия е бил магьосник, преди да се обърне към Бога и да стане негов служител. Въпреки това той използвал знанията, които имал от времето, в което се занимавал с магии, за да обучава хората и да им помага да се справят с направените им зли заклинания, без значение дали са под формата на „камък, кожа, желязо или дърво“, както се казва в текста на молитвата му.

За целта е нужно, след като бъде прочетена молитвата за съответния човек, тя да бъде завършена с молба към Бог и ангелите му да изпратят на вярващия сполука в любовния живот, да заздравят отношенията му с настоящата половинка (ако има такава) и да внесат хармония и любов в отношенията с противоположния пол.

Когато се чете от свещеник

Въпреки, че можете да я четете и сами вкъщи, Киприяновата молитва е прието да се чете от свещеник като за ритуала е необходима предварителна подготовка, както от страна на свещеника, който я изпълнява, така и от страна на вярващия.

В миналото изпълнението на Киприяновата молитва е било изключително строг ритуал, изпълняван от трима или пет свещеника, които са се подготвяли с бдение и строго спазване на църковните канони.

Най-силна е Киприяновата молитва, когато се чете лично тъй като при този ритуал енергоинформационното поле се концентрира върху една личност и ефектът е много по-силен, в сравнение с четенето на общи молитви.

Важно условие, което често пъти се пренебрегва, е при четеното на молитва против уроки или магия човекът, за когото се чете молитвата да познава житието на свети Киприян.

Подготовка, какво се носи

Подготовката преди четенето на Киприянова молитва е от изключително значение за ефекта от нея. На първо място е най-важно и свещеникът, и вярващият, за когото ще се чете молитвата, да спазват строг пост в продължение на няколко дена.

Преди да поискате да ви бъде прочетена Киприянова молитва трябва да се запитаме какво смятаме, че ще постигнем с тази молитва. Дали злото, което се боим не сме самите ние и това, от което бягаме не е вътре в нас. А, ако самите ние не сме готови да признаем слабостите си и да се покаем, то и молитвата не би могла да ни помогне.

За самата молитва е нужно да се носи дреха, която вярващият да облече след това, пита и свещи.

Ефект

Повечето хора са категорични, че четенето на Киприянова молитва е имало ефект при тях и действително са се отървали от лошия късмет и усещането, че някой им е направил черна магия.

За да се случи това обаче е от изключително значение да се покаете за миналите си прегрешения и да пристъпите към молитвата с чисто сърце и душа. А не от обикновено любопитство, тъй като в такъв случай ефектът би бил нулев.

За късмет

Освен че прогонва злите духове и уроките от живота на човека, Киприяновата молитва връща късмета в него. За да подсилите действието й, е нужно след като прочетете цялата молитва, да благодарите на Бог за радостите и успехите, с които ви е дарил до момента.

Ритуал

Както вече споменахме, за ритуала по четене на Киприяновата молитва е необходима продължителна подготовка, която се изразява най-вече в строг пост. Самото четене продължава около 30-40 минути, като според вярващите най-силна е Киприяновата молитва, когато се чете лично тъй като при този ритуал енергоинформационното поле се концентрира върху една личност и ефектът е много по-силен, в сравнение с четенето на общи молитви.

По принцип е възприето, че Киприянова молитва се чете само от свещеник като за ритуала е необходима предварителна подготовка, както от страна на свещеника, който я изпълнява, така и от страна на вярващия.

Това обаче не е задължително и стига да сте запознати с текста на молитвата и да я казвате от сърце, можете да я четете и сами и също ще има ефект, смятат запознати.

Както вече споменахме, можете и сами да се възползвате от силата на Киприяновата молитва, стига да знаете текста й. И да я четете искрено и от сърце.

За да има ефект е най-добре Киприяновата молитва да се чете всеки ден като се призоват имената на хората, за които се моли вярващият.

Какво гласи самата оригинална Киприянова молитва?

„Господи Боже, силний и святи, чуй молитвата на своя раб Киприян. Слава на теб, който стоиш сред десетки хиляди ангели и архангели, Ти знаеш тайните на сърцето на Твоя раб (името на човека, за когото се молите), когото благослови да живее с любов и послушание пред Твоето милосърдие.

Ти, който си съдържател на небето и облаците и без Твоето благоволение дърветата не цъфтят и плодовете не зреят. Гроздето не ражда и зверовете не се плодят. Рибите в морето не плават и птиците в небето не летят.

Моля ти се, Господи, Боже мой, възпри всички магии и демони на Лукавия със силата си, благослови стадото си и пази всички, които са споменати в тази молитва, закриляй тях и близките им, и домовете им.

Помогни на вярата да се увеличи, на безсилния дух да се засили, вдъхни надежда на отчаяните и изобличи всеки демон и магия.

Аз се моля на Тебе, Господи и се осланям на Святото Ти име, изчисти магията и демоните от тази православна християнска къща и не позволявай в нея да влязат злите духове на завистта, ласкателството, ревността и омразата, премахни клетвите, които тежат над обитателите й

Който казва тази молитва в дома си, нека бъде защитен от всички трикове на дявола, от нечестивите помисли на зли хора, от магии и всякакви чародейства и нека демоните подминават тази къща.

Господи, Боже мой, със силата на небето и земята, в името на Твоя Син и наш Господ Иисус Христос, чуй в този час името на Твоя раб (името на човека), за когото се молим в този миг и го предпази от всички изкушения и лукавства на демоните.

Както се топи восъкът пред огъня, така нека се стопят и всички заклинания и магии от лицето на човека, за когото е тази молитва. Защото в Теб вярваме и на теб се покланяме и в Твоето име се молим, пази ни Боже, от всякакви магии и зли хора.

Простри ръката си, Боже, върху твоя слуга (името) и го благослови и защити от всякакви прегрешения и зловредни влияния. Осланям се на твоята милост, Господи, за да покровителстваш този дом и хората в него.

Така, както човек не може да удържи четирите реки – Фисон, Гион, Ефрат и Тигър, така и магьосническите сили и демонични влияния нека не могат да устоят на тази молитва, умолявам те, Боже! Нека всеки демон и зло бъде прогонено от Божия слуга (името).

Както си умножил летата на цар Езекия, така умножи защитата над този дом и предпази обитателите му от изкушенията на лукавия.

Защото в Твоето Име мъртвите възкръсват и бесовете биват прогонени и Теб ангелите те възславят и пеят в Твоя възхвала до Второто пришествие, в което Ти ще съдиш живите и мъртвите.

Защото Ти си дал власт на Твоите ученици и апостоли и си им рекъл „Дръжте и се дръжте, решавайте и разрешавайте“, така дай власт и на тази молитва и нека всички магии на дявола да бъдат премахнати от слугата ти (името).

Умолявам Те, в Твоето свято Име, прогони всички заклинания и чародейства, дело на зли хора, премахни деянията на дявола от Твоя раб (името) и от къщата му.

И както си умножил богатството на праведния Йов, така умножи щастието в домашния живот на този дом.

Аз се моля в Твоето име, Господи, за да бъде прогонена и победена всяка злоба и безчестие от Твоя раб (името).

Премахни всяко влияние на дявола от всяко Твое създание в планината, в пещерите, в земята, в дърветата и в морето, в тревата и в храстите.

Нека всяка жестокост и магически баяния бъдат премахнати, премахни всички действия на дявола и неговото зло против човека и животните, разкрий всеки дяволски образ и го унищожи.

Ние, Твоите раби, вярваме в Теб и в този час с тази молитва те призоваваме да закриляш дома на Твоя раб (името) и да осветяваш пътя му и никога да не отдръпваш благоволението Си от него.

Затова аз се моля не само на Теб, но и на Твоите Светии Захария, Иая, Еремия Самуил, Илия, Елисей, Наум и пророк Предтеча и Кръстител Йоан, моля се и на светите апостоли Петър и Павел, и на светите и праведни предци на Бога Йоаким и Анна, и Йосиф, и Андрей, и Игнатий Богоносец, и мъченик Анания, Василий Велики, Григорий Богослов и Йоан Златоуст и на светите митрополити Петър, Йона, Филип, преподобния Антоний и на преосвещените Мария Магдалена, Ефросина, Ксения, Евдокия, Анастасия, света великомъченица Параскева, на всички вас се моля, и на Теб, Господи, имайте милост и спасете слугата си (името) и дома му от всяко зло и лукавство и благословете дните му.

Спасете го от въздуха, водата, гората, дворовете и всяко едно място, до което са се докосвали демони и зли духове.

Моля ти се, Господи, с молитвата на Твоя свети мъченик Киприян, благословен от Светата Троица, изгони всяко зло, разкъсайте мрежите на демоните и улови и унищожи всяка магия и зло баяние.

Чрез силата на молитвата и в името на Господа, нека всеки демон бъде прогонен. Призовавам всички небесни сили и архангелите Михаил, Габриел, Рафаел, Уриил и ангел-пазителят на този дом – нека Вашата мощ надвие лукавствата на дявола, в името на нашия Създател и неговия Син Иисус Христос, сега, винаги и во веки веков, Амин!“

След края на молитвата, следват финалните молитвени думи:

„Господи! Ти Единствен и Всемогъщ, съхрани с молитвата на мъченик Киприян раба си (името)“ – това се казва три пъти, съпроводено с три поклона.

„Господи Иисусе Христе, Сине Божий, в името на Твоята Пресвета Майка и моя Ангел хранител, помилуй грешния твой раб (името)“ – това отново се повтаря три пъти, докато се покланяте три пъти.

„Всички вие светии и праведници, помолете се на милостивия Бог да съхрани своя раб (името), да се смили над него и да го спаси от всякакви изкушения и зли сили“ – също повторете три пъти и се поклонете три пъти.

Източници: chudesa.netsanovnik.bg, Фейсбук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници