Русия изкара над 30 бойни кораба на военно учение край Крим

Русия изкара над 30 бойни кораба на военно учение край Крим
A A+ A++ A

Повече от 30 бойни кораба от руския Черноморски флот са излезли в морето от пристанищата в Севастопол и Новоросийск за мащабни маневри, съобщи информационният отдел на флота. В официалното изявление се отбелязва, че учението ще е под директното командване на главнокомандващия Черноморския флот Игор Осипов. Маневрите ще са в близост до Кримския полуостров.

"Цел на учението е отбраната на морското крайбрежие на Крим, на пунктовете за базиране на силите на Черноморския флот, а също така на обекти от икономическия сектор на страната и на морската комуникация от възможни военни заплахи на условен противник", се казва още в съобщението.

По време на учението корабните екипажи и подразделенията на бреговите войски, както и авиацията на Черноморския флот ще изпълнят комплекс от ракетни и артилерийски стрелби, като ще нанясат удари, включително бомбени, по морски, брегови и въздушни цели. Сред корабите, участващи в учението са фрегати, стражеви кораби, малки ракетни кораби и ракетни катери, а също десантни кораби и такива за противодействие на морски мини.

Тези маневри са в рамката на подготовката на въоръжените сили на Русия за 2022 г. Според плана, през януари и февруари се провеждат поредица от военноморски учения във всички зони на отговорност на флотовете под общото ръководство на главнокомандващия на Военноморските сили адм. Николай Евменов. Предвижда се в тях да се включат общо над 140 военни и спомагателни кораби, над 60 самолета, 1000 единици военна техника и около 10 000 военнослужещи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници