УЕФА премести финала на ШЛ от Санкт Петербург в Париж

УЕФА премести финала на ШЛ от Санкт Петербург в Париж
A A+ A++ A

Финалът на тазгодишното издание на Шампионска лига няма да бъде в Санкт Петербург, каквито бяха предварителните планове. това решиха от УЕФА на спешна среща във връзка с военната интервенция на Русия в Украйна. Именно военният конфликт е накарал ръководните органи на Европейската футболна централа да изместят мястото на мача за трофея от най-престижния европейски клубен турнир. По този начин сега мачът ще се играе в Париж.

Така на 28 май вместо на "Газпром Арена" в Санкт Петербург, финалът на Шампионска лига ще бъде на "Стад дьо Франс" в предградието на Париж Сен Дени.

От УЕФА изразиха „благодарност и признателност“ към френския президент Еманюел Макрон за „личната му подкрепа и ангажимента най-престижният мач в европейския клубен футбол да бъде преместен във Франция във време на несравнима криза“.

„Заедно с френското правителство, УЕФА ще подкрепи изцяло усилията на множество заинтересовани страни за осигуряване на безопасността и спасяване на футболистите и техните семейства в Украйна, които са изправени пред тежки човешки страдания, разрушения и разселване", се казва още в съобщението на УЕФА.

Не за първи път мястото на Финала в Шампионска лига се променя. През последните два сезона пандемията от коронавирус направи така, че на два пъти Истанбул не успяваше да приеме важния мач, като през 2020 г. спорът между Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен се реши в Лисабон, а година по-късно Челси спечели втората си титла от надпреварата, побеждавайки Манчестър Сити в Порто.

#ШЛ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници