Без конгрес на БФС на 18 март

Без конгрес на БФС на 18 март
A A+ A++ A

Конгресът за избор на президент и Изпълком на БФС, който трябваше да се проведе на 18 март, е отменен. Това стана ясно след заседанието на настоящия изпълком, който завърши преди малко.

Борислав Михайлов изтъкна като мотив делата, които се водят срещу БФС от опозицията в лицето на Димитър Бербатов, а съдът все още не се е произнесъл по тях.

Конгресът, който трябваше да се проведе на 18 март 2022 година, бе свикан преди близо седем месеца.

Михайлов обяви, че БФС има бюджет и стратегия за следващите четири години. „Никога не съм се опитвал да вкарам напрежение във футбола. Напрежението се вкарва от група хора, които са решили, че на всяка цена трябва да поемат властта във Футболния съюз. Казах ви, че ще се опитам да избегна съдебните хватки, ние работим по закон. След много дълбоко обсъждане, защото тук никой не бяга от Конгреса, имаме бюджет за тази година, имаме бюджет за четири години. Трябва да изчакаме тези четири години, който вкарва футбола и Футболния съюз в този параграф 22, не е Боби Михайлов, със сигурност“, започна той.

„Работим въпреки пандемията, въпреки кризата в света, имаме четиригодишна стратегия, няма да я дам да ми я откраднат. Първо, Конгресът няма никакъв повод да бъде изборен, защото преди четири месеца имаше такъв. Като има избор, има избор за четири години. Сега го отменихме, затова и че няма основание чисто юридически да правим Конгрес, защото и той може да се окаже нелигитимен. Относно бюджетът, той е 19 млн. лв. Всички спонсори от миналата година са с нови договори – парите идват от ФИФА и УЕФА, основно от УЕФА заради телевизионните права. Вторият въпрос е много сложен (за Русия), там са представители на 55 държави в Европа, 215 във ФИФА – винаги съм бягал от политика, но те, а и ние, трябва да покажем съпричастност с това, което се случва“, коментира той и решението на ФИФА и УЕФА за изхвърляне на Русия от Мондиал 2022 и евротурнирите.

Президентът на БФС добави още, че няма изключени клубове заради неплатен членски внос.

 

#БФС #Конгрес на БФС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници