Руските войски са превзели Херсон, потвърдиха украинските власти

Руските войски са превзели Херсон, потвърдиха украинските власти
A A+ A++ A
Руските армейски части са превзели Херсон, потвърдиха местните власти, цитирани от Франс прес. Това е първият голям украински град, който преминава в руски ръце от началото на инвазията на Москва преди седмица. "(Руските) окупатори са във всички части на града и са много опасни", написа в "Телеграм" ръководителят на местната администрация Генадий Лахута.
 
В столицата Киев се съобщава за взривове през нощта, последвали руски въздушни удари, съобщи в профила си в "Туитър" украинското издание "Киев индипендънт". Около 3 ч. сутринта местно време е имало най-малко 4 взрива: два - в центъра на града, и още два - близо до спирка на метрото. Във "Фейсбук" кметът Виталий Кличко публикува, че при взривовете има ранени хора и запалени коли.
 
Междувременно, на фона на очакваното начало на втория кръг от руско-украинските преговори днес, Агенцията на ООН за бежанците, цитирана от Франс прес, обяви, че от началото на руската инвазия досега от Украйна в съседните държави са преминали един милион бежанци. В поста си в "Туитър" върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди призова оръжията в страната "да замлъкнат".
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници