Автобусните превози може да поскъпнат с 50%

Автобусните превози може да поскъпнат с 50%
A A+ A++ A

"Изключително е трудно, защото маршрутът към Украйна и при нормални обстоятелства е доста труден и тежък, да не говорим, когато се налага хората да пътуват в условията на война. Рискът, който шофьорите поеха, беше много голям. Хората тръгнаха със съзнанието, че ще извършат едно добро дело. Повече от 30 човека наши колеги отказаха да тръгнат по този маршрут, което е абсолютно разбираемо".

Това съобщи председателят на конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова в "Денят ON AIR"

Поддържали са постоянен контакт с шофьорите и МВнР.

"Очакваме още курсове. Постоянно поддържаме връзка със зам.-министъра на транспорта Новаков. От гледна точка на сигурността на нашите шофьори и на пътниците, които трябва да бъдат придвижени, се спестява информация. Не можете да си представите каква е отговорността да знаете, че тези хора вие сте ги изпратили там. Днес сме си отдъхнали, че те се прибраха живи и здрави", каза още Милтенова пред Bulgaria ON AIR.

Гостът изтъкна, че професията на автобусния шофьор е много недооценена в България.

"Тези хора не получават нито достойно възнаграждение за труда си, нито достойно отношение на хората към техния труд. Тези хора изнесоха на гърба си пандемията. Да, държавата подпомогна всички транспортни фирми да получат подпомагане за осигуряване на трудовите им възнаграждения, но в рамките на това, което те получават. Нито един от нашите водачи не получи някакви допълнителни възнаграждение за това, че е на първа линия. Мисля, че от тук нататък политиката на държавата по отношение на този сектор трябва да бъде променена", обясни Милтенова.

Тя добави, че очаква подкрепата на всички институции, за да може да се сложи професията на нивото, което заслужава.

"Неминуемо ще поскъпнат билетите заради по-високите цени на горивото. Това, което е допустимо в такива екстремни ситуации, е до 50% могат да поскъпнат превозите", изтъкна Милтенова.

#автобусни превози #поскъпване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници